Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA KAR ESARETİ

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah ve gece saatlerinde Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre,hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 13

İstanbul: Parçalı bulutlu 17

İzmir: Az bulutlu ve açık 20

Adana: Parçalı bulutlu 23

Antalya: Az bulutlu ve açık 24

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 5

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16