ORDU (AA) - Ordu'da fındık hasat döneminin başlamasına kısa süre kala, kente gelen tarım işçilerinin sayısında artış yaşandı.

Son iki günde Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Siirt gibi illerden gelen yaklaşık 500 tarım işçisi, Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa ve Perşembe ilçesinin Efirli mahallelerinde, kendileri için oluşturulan alanlara yerleşti.

Gruplar halinde Ordu'ya gelen tarım işçileri tek tek çadır kurarken, ağustos ayından itibaren başlayacak fındık sezonundan umutlu.

Şanlıurfa'dan gelen işçilerden Ahmet Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'ya fındık toplamak için geldiklerini belirterek, daha önce de çeşitli illerde bulunduklarını söyledi.

Bu yıl fındığın az ancak yevmiye fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Kiraz, her şeye rağmen sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

Kiraz, yaklaşık 50 işçiyle Ordu'ya geldiklerini anlatarak, "Bir ay boyunca Ordu'da kalıp fındıktan rızkımızı çıkarmaya çalışacağız. Elimiz boş dönmek istemiyoruz. İnşallah gelen her işçi istediği kadar parasını kazanır." dedi.

Diyarbakır'dan gelen işçilerden Yılmaz Durmaz ise Ordu'ya dün geldiklerini ve kendileri için oluşturulan alana yerleştiklerini söyledi.

Kendileri için her türlü imkanın sağlandığını ifade eden Durmaz, "Tek sıkıntımız su. Bu sorunu yetkililere ilettik. İnşallah çok kısa zamanda su problemimiz de kalmayacak." diye konuştu.

Fındık sezonundan umutlu olduklarına işaret eden Durmaz, "Fındık az ama yevmiye yüksek. İnşallah bir ay burada kalıp istediğimiz parayı kazanırız. Bizim başka amacımız yok. Sadece ekmeğimizin peşindeyiz." ifadesini kullandı.

Olgun Yavaş da hem okuduğunu hem de ailesine katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl fındık boldu ve çok kazanmıştık. Bu sene ise fındığın az olduğunu öğrendik. Buna rağmen rızkımızı çıkartmak için buraya geldik. Biz buradayız. Bahçe sahipleri gelsin, bizimle görüşsün. Sonuçta buraya ekmek paramızı çıkarmak için geldik. Boşta kalmak istemiyoruz."

Öte yandan Altınordu ve Perşembe Belediyeleri de işçilerin konakladığı alanda temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Ekipler işçilerin konakladığı alandaki yabancı otları makine ile temizledi ve alandaki çöpleri topladı.