AMASYA (AA) - Amasya İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nce, gezici mevsimlik tarım işçilerine eğitimler veriliyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, yaptığı açıklamada, Amasya'da bitkisel üretim potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Üretim potansiyeline bağlı olarak tarlalar başta olmak üzere tüm bitkisel üretim alanlarında, üretim döneminde yoğun iş gücü ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:

 "Ülkemizin çeşitli bölgelerinden ilimize gelen mevsimlik gezici tarım işçileri bu sektörde çalışarak hem üretime ve hem de istihdama önemli ölçüde katkı sağlıyor. Müdürlük olarak faaliyet alanımızdaki konularla ilgili bu işçilere eğitimler düzenliyoruz. Düzenlenen eğitimlerde patates, soğan, şeker pancarı ve örtü altı yetiştiriciliğiyle ilgili ekimden hasada kadar ayrıntılı bilgiler veriliyor. Özellikle çalışan kadın işçilere de yeterli ve dengeli beslenme, 0-1 yaş bebek beslenmesi, hijyen ve iyotlu tuz kullanımı konularında bilgiler verildi." 

Gültekin, dönemsel olarak soğan, patates, şeker pancarı hasadı ile seralarda çalışan mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik eğitimlerin artarak  devam edeceğini sözlerine ekledi.