TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Meydan Parkı 2. etap çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların uğrak yeri olan ve belediye tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 1. etapla bütünlük arz edecek 2. etap düzenlemelerinin, bölgenin tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkartacağını belirtti.

Meydan Parkı'nda 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanların daha da artacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye eski binasına ek olarak yapılan yapılarla tarihi İskenderpaşa Camine ek olarak yapılan eklentilerin yıkılması ve kazma çalışmalarının tamamlanmasını ardından inşaat çalışmalarına başlandı. Meydan Parkı 1. etabına entegre edilecek 2 .etap çalışmaları kapsamında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merdivenlerle inilecek. Proje kapsamında yer alacak sosyal alanlar yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da yapılacak."

Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmalarının yapıldığı bölgenin tarihi bir bölge olduğuna da dikkati çekerek, o nedenle yaptıkları çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini kaydetti.