ORDU (AA) - Karadeniz'de küçük balıkçı tekneleri ile bol miktarda avlanan mezgitin kilogramı Ordu'da 5 liraya kadar düştü.

Gülyalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Birol Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde büyük teknelerin az, küçük teknelerin ise daha çok balık avladığını söyledi.

Denizdeki akıntı sebebiyle büyük teknelerin avlanma konusunda sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Koçak, "Küçük teknelerle denize açılan balıkçılar daha çok mezgit avlıyor. Bu da tezgahlara yansıyor ve balık fiyatı düşüyor. Denizdeki akıntı azalınca fiyatlar daha da düşecektir." dedi.

Ordu'da balık satışı yapan Okan Özoğlu ise birkaç gündür mezgit fiyatlarında ucuzlama yaşandığını söyledi.

Bir hafta öncesine kadar kilogramını 15 liradan sattıkları mezgitin bugün 5 liradan tezgahta yerini aldığını aktaran Özoğlu, "Av sezonunun sona ermesine kısa bir süre kaldı. Vatandaşlarımızı ucuzken balık tüketmeye davet ediyoruz. Taze taze mezgit ve diğer balık türlerinin tercih edilmesini öneriyoruz." diye konuştu.

Özoğlu, günlük hava şartlarına göre fiyatlarda değişkenlik olduğuna işaret ederek, hamsinin kilogramının da 10 liradan satışa sunulduğu kaydetti.