BAYBURT (AA) - MHP, Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, "Milliyetçi Hareket Partisi, devletinin ve milletinin faydasına olan her konuda geçmişte olduğu gibi gelecekte de devletinin yanında yer alacaktır." dedi.

Kasap, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Parti olarak liderleri Devlet Bahçeli ve teşkilatının 15 Temmuz sürecinde hain, bölücü ve darbeci mihrakların devleti yıkma, Türk milletini bölme amaçları karşısında dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla durarak hainliğe geçit vermediklerini belirtti.

Türk tarihinin geneli göz önüne alındığında çoğu devletlerin iç çekişmeler, hainlikler ve kişisel menfaatler nedeniyle ortadan kaktığını dile getiren Kasap, "Satılmış vatan hainleri, 15 Temmuz'da aynı senaryo ile devletimizi yıkmak istediler. Darbeci caniler asker ve polis üniforması ile devletine silah çekmiş, ülkemizi güvenlik zaafiyetine uğratmış, Türk Silahlı Kuvvetlerini moralmen çökertmiş, itibarını sarsmış, Genel Kurmay Başkanlığımızı, Özel Kuvvetler Komutanlığımızı ve gazi meclisimizi bombalamış, darbecilere direnen 250 sivil vatandaşımızı şehit etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Kasap, devletin bu ağır şartlarla mücadele ederken, 'ülkücüler ne yapmalıydı?' sorusunu yönelttiği konuşmasına şöyle devam etti:

"O gece olup bitenleri sessizce televizyonlardan izleyip vakıanın seyrine göre duruş mu sergileyeceklerdi? Darbe girişimi ve devamındaki süreçte Milliyetçi hareket Partisi'nden ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den bu duruşu bekleyenler üzülerek ifade ediyorum ki ülkücülük nedir? ve ülkücü kimdiri? bilmeyenlerdir. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli'yi tanımayanlardır. İşte bu zavallı çıkarcı güruh ülkücülerin devletinin ve milletinin yanında oluşunu anlayamazlar."

Kasap, Türk milletinin 15 Temmuz sürecinin ardından topyekun olarak milli irade etrafında toplanarak Yenikapı'da iç ve dış düşmanlarına hep birlikte, 'bu devleti yıkamayacak, bu bayrağı gönderinden indiremeyecek, bu vatanı bölemeyeceksiniz, 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet' mesajını en güçlü bir şekilde verdiğini kaydetti.

15 Temmuz süreci ve sonrasında şu anda mecliste kabul edilen yeni Anayasa değişikliğine partisinin verdiği desteğin devlette var olan fiili durumun hukuki duruma kavuşturulması olduğunu belirten Kasap, "Milliyetçi Hareket Partisi devletinin ve milletinin faydasına olan her konuda geçmişte olduğu gibi gelecekte de devletinin yanında yer alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Devletimizin bu gün içerisinde bulunduğu şartlar ortadadır." diye konuştu.