MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş “Polis korumalarının vatandaşa ve teşkilat mensuplarına güç kullanması sonucu tartışma olmuştur. Tartışma sonucu polis silahıyla ateş açmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Eyüp’te katılacağı iftar programı öncesi çıkan kavga sırasında bir el silah sesi duyulmuş ve İhsanoğlu iftarı beklemeden alandan ayrılmıştı.
Alanda yaşanan gerginliğe ilişkin bir açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, gerginliğin, korumalarının vatandaşları İhsanoğlu’na yaklaştırmaması ile başlayan tartışma sonucu yaşandığını belirtti.
Olaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Karataş “Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu MHP Fatih İlçe Teşkilatımızın düzenlediği programa katıldı. İftar alanında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun türbe ziyareti yapacağı daha önceden türbe görevlilerine bildirilmesine rağmen görevliler İhsanoğlu’nu beklemeden alanı terk edip gitmişler” dedi.
“Polis korumaları İhsanoğlu’na vatandaşların yaklaşmasını engellemeye çalıştı” diyen Karataş “Bundan kaynaklanan vatandaş tartışmasını engellemeye çalışan teşkilat mensuplarının da ağır bir davranış biçiminde bulunması üzerine arkadaşlarımızın ‘Bunu neden yapıyorsunuz’ diye tepki gösterdi. Korumaların hem vatandaşa hem teşkilat mensuplarına güç kullanması sonucu tartışma olmuştur. Tartışma sonucu polis silahıyla ateş açmıştır. Cami görevlileri burada değillerdi. İhsanoğlu’nun geleceği bilinmesine rağmen burayı terk edip gitmişlerdir. Herhalde görevliler düzenlenen türbe ziyaretinin gerçekleşmemesi için emir almışlardır. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun canlı yayını olduğu için kendisi alanı terk etmiştir. Polis ile vatandaşlar arasında tartışma olmuştur. Vatandaşla tartışmanın sonunda teşkilat mensuplarımızın ayırmaya çalışması sonrası polisler havaya ateş açtılar” şeklinde konuştu.
(İHA)