AMASYA (AA) - MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, “Zeytin Dalı Harekatı’nda geçtiğimiz Cumartesi günü gelen 11 şehit haberinin üzüntüsünü yaşadığımız saatlerde Merzifon Belediyesinin düzenlemiş olduğu konsere bir anlam verebilmiş değiliz. Büyük bir yanlış yapılmıştır. Bu yanlıştan dolayı sayın belediye başkanımızın kamuoyundan özür dilemesi gerekmektedir.”dedi.

Başkan Saka, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit cenazelerinin olduğu gün Merzifon Belediyesi Konservatuvarı Modern Müzik Gençlik Korosu tarafından düzenlenen “Doksanlar Nostalji Konseri”ne bir anlam veremediklerini söyledi.

"Ülkede yas hakimken, hatta Merzifon Belediyesinin sosyal medya ağında ‘Ulusumuzun Başı Sağolsun’ diye mesaj paylaşılırken, akabinde müzikli eğlence programının yapılmış olması benim gibi birçok vatandaşımızın da tepkisine yol açmıştır." diyen Saka, şunları kaydetti:

"Tabii ki kültür sanat etkinliklerine hiçbir zaman karşı değiliz. Bugüne kadar da belediye tarafından organize edilen hiçbir kültür sanat etkinliğine karşı eleştiride bulunmadığımız gibi, böylesine istisnai bir günde yapılan ve tüm Türkiye’yi acıya boğan şehit haberlerimizin ardından da özellikle müzik eğlenceye yönelik programın neden iptal edilmediğinin de bir açıklamasını beklemek hem bir vatandaş olarak, hem de siyasi partinin bir ilçe başkanı olarak hakkımızdır diye düşünüyorum. Belediyenin yaptığı bütün organizasyonların takviminin daha önce belirlenmesi kadar doğal bir olayın olmadığının bilincinde olsak dahi, iptal etme veya ileri bir tarihe erteleme hakkının da elinde olduğu bir gerçektir."

Konserin yapılmasının doğru bir karar olmadığını vurgulayan Saka, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, vatanımızın bekası için kahramanca sınır ötesinde terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin siyasi görüşü veya etnik kimliği ne olursa olsun yanlarında olduğumuzu göstermek için kenetlenmekten başka bir şansımız yoktur. Şehitliği 'düğüne gitmek' diye adlandıran kahraman Mehmetçiğimizin acı haberine tüm Türkiye ağlarken, bu tür organizasyonlar konusunda da daha dikkatli olunması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Büyük bir yanlış yapılmıştır, bu yanlıştan dolayı Sayın Belediye Başkanımızın kamuoyundan özür dilemesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.