BOLU (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Adem Evcil, genel merkez tarafından alınan kararın ardından Mengen, Dörtdivan, Mudurnu, Gerede ve Göynük İlçe teşkilatlarının görevden alındığını ve geçici süreliğine kapatıldığını bildirdi.

Evcil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mengen, Dörtdivan, Mudurnu, Gerede, Göynük ilçe teşkilatlarının görevden alınarak geçici süreliğine kapatıldığını, il genelinde sadece İl Teşkilatı ve Merkez İlçe Teşkilatının faaliyete devam ettiğini belirtti.

Görevden almaların, MHP Genel merkezinin vermiş olduğu karar doğrultusunda gerçekleştiğini vurgulayan Evcil, "Bundan sonraki süreçte bütün teşkilatlar revize edilecek. Görevi kötüye kullananlarla ilgili disiplin süreci başlatılacak. MHP kendini temizliyor." dedi.

Evcil, teşkilatların neden kapatıldığı ile ilgili kendisininde net bir bilgiye sahip olmadığına değinerek, "Bunlar, genel merkezin talimatıyla kapatıldı. İçeriğini ben de bilmiyorum. Onlar kapattı.Bütün ilçelerimiz çok hızlı bir şekilde kısa zamanda tekrar yapılanacak. Bunun vatandaşlar ve ülkücü tabanla ilgisi yok. Görevi kötüye kullandıklarından dolayı görevden alındıklarını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Evcil, kapatılan ilçe teşkilatlarının hepsinin de Meral Akşener'i desteklediğine dikkati çekti.