GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Bulancak ilçesindeki organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Aydın, sanayi bölgesi müdürü Mete Bahadır Yılmaz'dan bölgenin son durumu hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Aydın, bölgenin elektrik sorununun bulunduğunu, yapımı devam eden trafo merkeziyle konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Aydın, 4 bin 500 ile 5 bin kişi istihdam hedefi olan organize sanayi bölgesinde fabrika bacalarının birer birer tüttüğünü, bunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bölgenin kuruluş aşamasında görevimiz belediye başkanlığıydı. O zamanlar beraberimizdeki ekibimizle verdiğimiz mücadelenin bu şekilde büyümesi ve her geçen gün Giresun ve bölge halkına hizmet ediyor olması bizleri memnun ediyor." dedi.

Yatırım için yaklaşık 49 milyon liralık kamulaştırma yapıldığına işaret eden Aydın, "Bugün yapılan bu çalışmaların meyvesini alıyor olmak bölge insanımızı da ziyadesiyle mutlu etmektedir. OSB'miz tam anlamıyla faaliyete geçmeye başladığında Giresun göç veren değil, göç alan bir il olacaktır." diye konuştu.

Yılmaz ise şubat ayı itibarıyla bölgede 30 firmaya parsel tahsisi yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"6 fabrika faal olarak çalışmakta, 9 fabrika inşaatı ise devam etmektedir. Aktif olan fabrikalarda 850 kişi istihdam edilmektedir. Kamulaştırma, altyapı dahil bölgede yapılan yatırım tutarı 2016 yılı birim fiyatlarıyla 75 milyon liradır. Diğer yatırımlarla birlikte bölgenin kurulması ve geliştirilmesi için hükumetimizin verdiği destek 100 milyon liradan fazladır. Bu rakamlara yatırımcılarımızın yaptığı fabrikalar dahil değil."