ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezini (AMATEM) ziyaret etti.

Kurt, ziyarette, AMATEM'de tedavi gören hastalarla bir araya gelerek sohbet etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kurt, tütün, alkol ve uyuşturucu madde kullanım yaşının Türkiye'de ve dünyada düşmekte olduğunu söyledi. Uyuşturucu bağımlılığının insanlığın şu anda karşı karşıya kaldığı en önemli toplumsal sorunlardan biri olduğunu ifade eden Kurt, sorunun kaynağında tespit edilip bunların mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilebilmesi için toplumsal duyarlılığa ihtiyaç olduğunu kaydeden Kurt, bu konuda toplumun her kademesine sorumluluk düştüğünü aktardı. Kurt, uyuşturucu madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji ve kumar bağımlılığının da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararı olduğunu dile getirdi.

AMATEM ziyareti sırasında Kurt'a İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı İhsan Demirbaş ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar eşlik etti.