SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Türkeli ilçesinde yapılması planlanan dört yeni projenin kısa sürede hayata geçirileceğini bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, gençlik merkezi, emniyet binası, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi ile ortaöğretim yurt binası projelerinin tamamlanarak hizmete açılmasının ilçeye değer katacağını belirtti.

Yakın bir tarihte inşaatına başlanacak gençlik merkezinin çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Maviş, şunları kaydetti:

"Türkeli gençlik merkezimizin ihale süreci 17 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmıştır. En yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanılacaktır. Merkezimizin tamamlanmasıyla gençlerimiz, güzel zaman geçirecekleri kaliteli bir mekana kavuşmuş olacaklar. Türkeli’ne yakışır bir diğer projemiz de yeni emniyet ,binamız. İlçemizde ki emniyet mensuplarımızın ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayacak olan yeni binamız ile emniyet teşkilatımızın şerefli mensupları daha kaliteli bir mekanda hemşehrilerimize hizmet verecekler."

Eğitim alanında da yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Maviş, "İhalesi 13 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanan yurt projemiz ile,köylerimizde ikamet eden ancak eğitim için ilçe merkezimize gelmek durumunda kalan öğrencilerimizi bir aile sıcaklığında ağırlamayı amaçlıyoruz. Toplam 3 kat olan yeni yurdumuzda öğrencilerimiz eğitimlerine daha verimli bir şekilde devam edecekler. Aynı zamanda Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye'sinin yeni inşaat ihalesi 18 Agustos’ta yapılacak. Öğrencilerimiz için muhasebe, bilgisayar, çocuk gelişimi ve elektrik bölümü olmak üzere dört bölümden oluşan 850 metrekare yeni atölye binası da Türkeli’nin eğitimine kalite kazandıracak." ifadelerini kullandı.