BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Halil Balık'ı ziyaret etti.

Milletvekili Tunç, ziyarette yaptığı konuşmada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kamulaştırılacak alanlar ile ilgili kamu yararı kararının alındığını belirterek, sürecin bir an önce tamamlanarak, sanayicilere tahsisi için gereken çalışmaların yapıldığını belirtti.

Bartın OSB'nin ve ilave yeni alana gelecek fabrikaların enerji ihtiyacını karşılamak için de Zonguldak-Bartın arasındaki yüksek enerji nakil hattının çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Tunç, "Bartın OSB’de arıtma tesisi hizmete girdi ancak yeni fabrikaların gelmesiyle ikinci arıtma tesisi için hazırlık yapılıyor. Ayrıca OSB’ye ulaşımı kolaylaştıran köprünün yapımını tamamladık. Şimdi de köprünün bağlantı yolu yapılıyor." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve bazı teşkilat mensuplarının da hazır bulunduğu ziyarette TSO Başkanı Balık ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaretlerinden dolayı Tunç ve beraberindekilere teşekkür etti.