TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeliyle bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Olimpiyat Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliği, AK Parti Trabzon milletvekilleri Balta ve Köseoğlu'nu belediye personeliyle buluşturdu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Balta, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2009 yılında Trabzon'un hakettiği yerel yönetimlerle buluştuğunu belirterek, "Nasıl bir şehre ve nasıl bir şehrin insanlarına hizmet ettiğimizi çok iyi anlamak lazım. Cenab-ı Allah böyle bir şehre hizmet etme fırsatı verdi bizlere. İnşallah hizmetlerimize gece gündüz demeden devam edeceğiz." dedi.

Köseoğlu da her işin sevgiyle yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hangi işi yaparsak yapalım, sevgimizi katarsak farkımız ortaya çıkıyor. Çünkü sevgi bizi diğer varlıklardan ayıran en önemli vasıflardan bir tanesi. Tebessümün sadaka sayıldığı bir dinin mensuplarıyız. Güler yüzle tatlı dilli işimizi yaptığımızda hem biz mutlu oluyoruz hem de karşımızdaki insan mutlu oluyor."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlatarak, göreve başladığı günden beri 170 yeni otobüsle toplu taşımacılık yapıldığını belirtti.

Otobüslerin sayısını daha da arttıracaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"2009'dan beri ülkemizin neresinde bir insanımız vefat edecek olursa tek bir telefonla yerinden alınıyor, getiriliyor, bütün işlemler belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Aynı şekilde şehrimizdeki cenaze Edirne'ye de gidecek olsa aynı hizmet veriliyor. 2009'dan önce böyle bir hizmet yoktu. Her safhada dünya hali devam ediyor. Şehirler yaşayan bir mekanizmadır."

Gümrükçüoğlu, Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus'a ait yolcu uçağının, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasına da değinerek, yolcuların ve mürettabatın büyük bir tehlike atlattığını anımsattı.

Belediye olarak gereken desteği verdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Allah'a çok şükür can kaybı olmadı. İtfaiyemiz hemen orada hazır oldu. Mıcır lazım oldu kamyonlarla mıcır gönderdik. Biz bir aileyiz. İş zamanı iş, disiplin zamanı disiplin. Düğümüz olur, cenazemiz olur, sosyal problemlerimiz olur, her zaman beraberiz. Her zaman omuz omuza çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Programa, Büyükşehir Belediyesinin Yatırım ve İnşaat Dairesi, Mezarlıklar Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü personeli katıldı.