ARTVİN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Milletvekilleriyle bir süre görüşen Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte yapılan kamu yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Artvin'de son yıllarda büyük kamu yatırımlarının hizmete alındığını ve alınmaya devam edildiğini belirten Doğanay, "İlimizde irili ufaklı birçok baraj projemiz var. Yapımı tamamlanan devasa barajlarımız ülke ekonomisine ciddi katkı sunmaya başladı. Yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatı hızla devam ediyor. Barajda gövde betonu dökme çalışmaları başladı." dedi.

Doğanay, yeni Yusufeli yerleşim alanında ilçe kurulması çalışmalarının devam ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kamu binaları ile konut inşaatları hızla yükseliyor. Yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Hopa-Borçka Cankurtaran Tüneli, sürücülerimize ve ulaşım sektöründe faaliyet gösteren nakliyecilerimize büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık alanında yatırımlarımız devam ediyor. İlimizde büyük değişim ve gelişim yaşanıyor. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yılmaz ve Balta ise Artvin'de devasa projelerin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Doğanay'a çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Doğanay, AFAD Planlama Zarar Azaltma Daire Başkanı Yusuf Aksu'yu da makamında kabul ederek, bir süre görüştü.