Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi sınavların yapılacağını belirledik. Şu ana kadar yapılmış olan sınavlar geçerli sayılacak" açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlara çocuklarını vermesi gibi olumlu bir haberin gün içinde yansımasını bekliyoruzÇalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz" dedi.

MEB AÇIKLADI...

"Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak."

Milli Eğitim Bakanlığı, kreşlerin durumu hakkında, "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak'' açıklamasını yaptı.

Böylece okulların 4 Ocak tarihine kadar yeni bir gelişme olmaması durumunda açılması hedefleniyor.