ORDU (AA) - Ordu Üniversitesinde "Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve Eğitim Araştırmaları Kongresi" yapılacak.

Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Genel Sekreteri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrrahoğlu, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti.

ODÜ ile Eğitim Araştırmaları Birliği Derneğinin ortaklaşa düzenlediği kongrenin hazırlık toplantısı için kente gelen Cerrahoğlu, etkinliğin mayıs ayı içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

Ordu'da böylesine anlamlı bir kongre yapılacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Cerrahoğlu, "Kongreyi, Ordu Üniversitesi ile beraber Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenleyeceğiz. Ülkemizin 15 Temmuz'da yaşadığı hain darbe teşebbüsü sonrasında milli irade bilinci ve katılımcı demokrasiyi öne çıkaran kongre serilerinden birini gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Cerrahoğlu, kongrede, Türkiye ve yurt dışından bine yakın katılımcıyı mayıs ayında Ordu Üniversitesinde bir araya getireceklerini kaydetti.

Prof. Dr. Yarılgaç ise milli irade ve katılımcı demokrasiyi öne çıkaran uluslararası düzeydeki bu kongreye katkı için konuğuna teşekkür etti.

Kongre, 11-14 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.