BAYBURT (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Doğu'da ve Güneydoğu'da olmayan hiçbir parti Türkiye'nin iktidarına talip olamaz. Ne CHP'nin ne de MHP'nin iktidara gelme gibi bir derdi yoktur. Tek dertleri almış oldukları oy oranlarını devam ettirmek" dedi.

Bakan Yılmaz, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5. Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, iktidarlarının 12 yılda çok şey yaptığını söyledi.

"Yapmak çok zor yıkmak ise çok kolaydır" diyen Yılmaz, "İnanın 12 yılda yaptıklarımızı ehil olmayan birileri gelirse bir yılda yerle bir edebilir. Bu memleketin iradesi niteliksiz insanların eline geçerse ülke açısından iyi olmaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yardım alan ülke durumundan yardım eden ülke haline geldiğini belirten Yılmaz, ülkenin dünyada en fazla yardım yapan 4. büyük ülke olduğunu vurguladı. Yılmaz, Plan Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında, "Keşke AK Parti'nin olduğu kadar Güneydoğu'da CHP de MHP de olsaydı. Bizim aldığımız oylar kadar kendileri de oy alabilselerdi' dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kıyamet koptu. 'Biz oradayız' dediler. Oradayız demekle orada olunmuyor ki. İnsan ne söylerse söylesin rakamlar yalan söylemiyor. En son belediye başkanlığı seçimleri sonuçlarına göre. Türkiye'nin niçin AK Parti'ye ihtiyacı var? Türkiye'nin birliğini sağlamak, bu ülkeyi bir arada tutmak için AK Parti'ye ihtiyaç var. En son belediye başkanlığı seçiminde Mardin'de CHP'ye ve MHP'ye 100 kişiden bir kişi bile 'evet' demiyor. Sana güvenmiyor. 'Sen benim haklarımı korursun' demiyor. Van'da yüzde bir kişinin bile desteğini almamışsın, Batman'da bir kişi bile değilsin, Siirt öyle. Peki sormazlar mı 50 tane kedi bir araya gelse bir aslan yapar mı? Bunların hepsi kedi bir aslan varsa o da AK Parti. Bunlar kendi kafalarında Türkiye'yi böldüler. Orada yoklar ne miting yaparlar ne de teşkilatları var. Keşke bizim oyumuz düşseydi de onlar bizden daha fazla orada oy alaydı. Orada tek mücadele veren AK Parti."

- "Bu coğrafyada emin liman Türkiye'dir"

Bakan Yılmaz, bu memlekete sevdalı olduklarını belirterek, "Bu ülkeyi bir arada tutmak isteyen biziz, bu ülkeyi güçlendirmek isteyen biziz. Onun için çok çalışmak zorundayız" dedi.

Suriye'den ve Irak'tan yaklaşık 2 milyon insanın Türkiye'ye geldiğini de anımsatan Yılmaz, "Bu insanlar kendini güvende hissettiklerinden Türkiye'ye geldi. Emin liman neresi ise fırtınada gemiler oraya gider. Bu coğrafyada emin liman Türkiye'dir" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Türkiye'de demokrasi çıtasının yükseltilmesi için önemli değişikliklerin yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Doğu'da ve Güneydoğu'da olmayan hiçbir parti Türkiye'nin iktidarına talip olamaz. Ne CHP'nin ne de MHP'nin iktidara gelme gibi bir derdi yoktur. Tek dertleri almış oldukları oy oranlarını devam ettirmek. Almış oldukları oy oranlarını devam ettirirlerse kendilerini başarılı görüyorlar. Biz ise öyle değiliz. Demokrasiye büyük önem veriyoruz. Özgürlük olmadan ekmek olmaz. Demokraside ileri gitmezseniz o ülkede ileri gidemezsiniz. Demokrasi çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Bu konuda çok büyük değişiklikler yapıldı."