TRABZON (AA) - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takımı, Trabzonlu kuaför ve berberlere eğitim verdi.

Ortahisar Belediyesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimde katılımcılara tesettür, bayan saç kesim, renklendirme, makyaj, erkek saç kesimi, salon topuzu ve yüksek fantezi topuz konusunda uygulamalı bilgi verildi.

Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal, merkezi Ankara'da bulunan federasyon ile güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Federasyonun Türkiye genelinde yaptığı tanıtımla 11 bölgede yarışmalar düzenlendiğini ve bu kapsamda en iyi sanatkarlardan milli takım adı altında bir ekip kurulduğunu dile getiren Köksal, oluşturulan ekibin Türkiye'nin çeşitli illerine giderek meslektaşlarına çeşitli konularda bilgi verdiğini anlattı.

Köksal, teknik konuların hem anlatımlı hem de uygulamalı şekilde kuaför ve berberlere aktarıldığını ifade ederek, "Trabzon'da bayram üzeri olması nedeniyle istediğimiz gibi bir katılım sağlayamadık ancak önümüzdeki günlerde bu tür etkinlikleri daha kapsamlı olarak yeniden düzenlemeyi planlıyoruz." dedi.

Bu tür eğitimlerin artık bir ihtiyaç haline geldiğini kaydeden Köksal, "Kuaför camiamız tamamen kimyasal maddelerle çalışıyor. Farklı zamanlarda saç yandı ya da kırıldı gibi sorunlarla mahkemelere taşınan konularla karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür şikayetleri gidermek adına eğitimlere ağırlık vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Merkezdeki sahnede mankenlere farklı saç modelleri yapan milli takım ekibi, meslektaşlarından ilgi gördü.