ZONGULDAK (AA) - Mimar Mühendis Odaları (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, "19 Eylül Mimar Mühendis ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"nü kutladı.

Kaymakçı, şubede düzenlediği basın toplantısında, mühendis, mimar, şehir plancılarının 19 Eylül 1979'da Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nin(TMMOB) çağrısıyla ekonomik, demokratik talepleri için ülke çapında uyarı mahiyetinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini anımsattı.

Eyleme 49 ilde 443 iş yerinde mühendis, mimar, şehir plancıları yanı sıra işçi, teknik eleman ve sağlık görevlileri dahil 100 bini aşkın kamu çalışanı katıldığını anımsattığını ifade eden Kaymakçı, şunları söyledi:

"TMMOB tarihinde önemli bir yeri bulunan 19 Eylül tarihi, altı yıldan beri TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü olarak kutlanmakta ve mücadele geleneğimiz sürdürülmektedir. Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı meslek disiplinleri ve meslek örgütlerimiz, kapitalizmin neoliberal döneminin yeni sermaye birikimi ve rant sürecine tabi kılınmaya çalışıldı. Mühendis, mimar, şehir plancılarının bazı alanlardaki yetkileri uluslararası sermaye kuruluşlarına devredildi, bazı alan ve yetkiler kısıtlandı, bazıları ortadan kaldırıldı. TMMOB, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde ülkemize ve geleceğimize sahip çıkma sorumluluğu ile yoluna devam edecektir. Dayanışma günümüz, ülkemizin aydınlık geleceğine duyduğumuz inançla kutlu olsun."