AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde anaokulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında kuşlar için yaptıkları "kış evlerini" boyadıktan sonra okul bahçesindeki ağaçlara asarak içine yem koydu.

Gümüşhacıköy Merkez Anaokulu 4-5 yaş grubu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında soğukta aç kalan kuşlar için harekete geçti.

Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı projede ahşaptan yapılan kuş yuvalarını boyayan öğrenciler, kuşlar için yiyecek de bıraktıkları yuvaları öğretmen ve okul görevlilerinin yardımıyla okul bahçesindeki ağaçların dallarına astı.

Gümüşhacıköy Merkez Anaokulu Müdürü Emrah Ağgez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitimi kapsamında çocuklarının sorumluluk ve merhamet duygusunu geliştirmek için hayvan barınakları ve kuş yuvası yaptıklarını söyledi.

Okul öğretmenlerinin proje ile geldiklerinde olumlu olduğunu düşündüklerini belirten Ağgez, öğrenciler ile kuş yuvaları ve hayvan barınağı yaptıklarını anlattı.

Ayrıca kedi barınağı da yapacaklarını bildiren Ağgez, "İçine de yemlerimizi koyarak dışarıda kalan kuş ve kedilerimizin soğuk kış günlerinde yuva ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Bu proje çocuklarımızdaki merhamet duygusunu daha çok geliştirmiş olacak." dedi.

Öğrencilerden Nisa Demircioğlu da kuşlar üşümesin diye onlara yuva yaptıklarını, içlerine yiyecek koydukları söyledi.