Polatlı'nın Uzunbeyli Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki  Eylül Yağlıkara'yı arama çalışmalarına devam edildi. Çocuklarının sağlığından  endişe eden aile, küçük Eylül'ün biran önce bulunmasını istedi. 

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı kırsal Uzunbeyli Mahallesi'nde 22  Haziran'da evlerinin yakınında oynadığı sırada kaybolan 8 yaşındaki Eylül  Yağlıkara'yı arama çalışmaları, 5. gününde de devam ediyor.

Çalışmalara Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve AFAD  ekiplerinden 38 personel katılıyor.


Arama çalışmalarında canlı insan arama, iz takip ve kadavra köpek  timleri ile keşif uçağı, drone, motorlu yamaç paraşütü de kullanılıyor.

Vatandaşlar da ilk günden beri arama çalışmalarına katılarak, küçük  Eylül'ün bulunması için ekiplere destek oluyor.

Uzman ekipler ile vatandaşlar tarafından yapılan arama çalışmalarında  bugüne kadar herhangi bir ize ulaşılamadı.

BİSİKLETİ OTLARIN ARASINDA BULUNDU

Baba İbrahim Yağlıkara, sabah ailesiyle kahvaltı yaptıktan sonra  Konya'nın Çeltik Kasabası'ndaki pazar yerine gittiğini söyledi.

Evine döndükten sonra eşinden aldığı kavunu kesmesini ve çocukları  Eylül'ü çağırmasını istediğini belirten Yağlıkara, o sırada evlerine gelen yeğeni  Boran'ın kendisine Eylül'ün sokakta olmadığını söylediğini aktardı.

Yağlıkara, dışarı çıktıklarında kızları Eylül'ün bisikletini otların  arasında bulduklarını ancak kendisini bulamadıklarını, bunun üzerine jandarmaya  müracaat ettiklerini ifade etti.

O gün kızının, evinin önünde oynadığı Uğur isimli kişinin  tavırlarından şüphelendiğini anlatan Yağlıkara, söz konusu kişiye ve annesine  sorduğunda Eylül'ü görmediklerini söylediklerini aktardı.

İbrahim Yağlıkara, olayla ilgili bir kişinin tutuklanmasına ilişkin  "Bütün komşularım, görevliler, herkes buradaydı. Sabaha kadar aradılar. Yeğenim  eve gelip iz takip köpeklerine koklatmak üzere Eylül'ün kıyafetini isteyince  Uğur'un annesi Huriye kendi evine gitmiş. Uğur da o anda evden ayrılmış." dedi.

Yağlıkara, tutuklu bulunan şüphelinin, olayın gerçekleştiği günün  akşamında Konya'nın Çeltik Kasabası'nda olduğunu ileri sürdü.