ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde özel bir okulun öğrencileri, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altında hayatta kalmaya çalışan Halepli sivillere gönderdi.

İlçedeki özel bir okulun ilkokul öğrencileri, zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Halepli sivillere yardım için kermes düzenledi.

Kermeste ailelerinin desteğiyle yaptıkları el emeği ürünleri satan öğrenciler, bir günde elde ettikleri 10 bin 100 lira geliri, Türk Kızılayı Fatsa Şubesi aracılığıyla Halep'e gönderdi.

Okulun Müdürü Deniz Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kermesi Halep’teki sivillere yardım etmek için düzenlediğini söyledi.

Kermes teklifinin ilk olarak öğrencilerden geldiğine dikkat çeken Özcan, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz Halep’te sivillerin yaşadığı sıkıntının farkındaydı. Aileleriyle Halep’e yardım kermesi düzenlemek için talepte bulundular. Bizlerde Halep’teki mazlumlara yardımcı olmak, onların acılarını bir nebze olsun azaltmak için kermesi organize ettik. Velilerimizce hazırlanan yiyeceklerin satışından elde edilen 10 bin liralık para Halep'e gönderilmek üzere Türk Kızılayına teslim edildi."

Türk Kızılayı Fatsa Şubesi Başkanı Erdi Şevketoğulları ise öğrencilerin bu duyarlı davranışı karşısında duygulandığını ifade etti.