Samsun Sanat Tiyatrosu, Şarköy Belediye Düğün Salonunda gündüz gerçekleştirdiği 2 matine ile “Ben Çöp Değilim” adlı oyununu sergiledi. Oyuncular “ders” niteliğinde oyun oynadıklarını ifade ettiler.

Tiyatronun basın sorumlusu Yiğit Dikbıyık, oyunun ana temasının çevre kirliliğinde, geri dönüşüm olduğunu ifade ederek “Oyunumuzun adı ‘Ben çöp değilim’. Oyunu Oktay Şenol yazdı, Uğur Taşkın yönetti. Oyunda; Cüneyt Gürbüz, Serkan Çelik, Kenan Güler, Çilem Güngör ve Tayfun Sert yer alıyor.” dedi.

Oyunculardan Cüneyt Gürbüz, amaçlarının çevre kirliliğinin önlenmesi için, çocukların kirlenmiş yapılanmaya tepki göstermelerini sağlamak olduğunu belirterek “Çocuklarımızı yarınlara daha duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamak.

Oyunun sonunda geri dönüşüm kutularına çöpleri ayrıştırarak atılmasını sağlamak. Şarköy mavi bayraklı plajı olan bir ilçe. Çocukların hem çevreye, hem denize, pet şişe, kağıt, plastik atmaması için ders niteliğinde bir oyun oynuyoruz. Büyüklerin de çocuklara örnek olması gerekiyor, geri dönüşüm kutularının çoğalması gerekiyor.”

Oyunun sonunda sanatçıları alkışlayan minik öğrenciler, çöplerin geri dönüşüm kutusuna atılması gerektiğini öğrendiklerini belirterek “Çevremizi temiz tutmalıyız, büyüklerimiz yerlere çöp atmasın.” Dediler.

Oyun sonrası tiyatrocularla bir araya gelen minik öğrenciler “çevremizi temiz tutalım, yerlere çöp atmayalım” diye bağırdılar.