SAMSUN (AA) - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören öğrenci üyelerine yönelik SAMULAŞ AŞ’ye teknik gezi düzenledi.

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, öğrencilerin burada kurum hakkında sorularını yanıtladı.

Daha sonra SAMULAŞ Operasyon Müdürü Sevilay Germi ve Bakım Onarım Müdürü Ziya Kalafat, öğrencilere binayı gezdirerek, istasyonlar, hemzemin ve üst geçitler, kamera sistemleri, yolcu sayıları, ring ve express hatları, tramvayların ulaşım ağı konusunda bilgi verdi.

Teknik gezi hakkında açıklama yapan MMO Samsun Şubesi  Başkan Yardımcısı Özkan Er, "Kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantılarının yanı sıra düzenlenen teknik geziler ile öğrenci üyelerimizin teknik donanımlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca öğrenci üye komisyonundan gelen talepler doğrultusunda seminerler ve eğitimler yapıyoruz. 2013 - 2014 eğitim öğretim döneminde yüzün üzerinde öğrencinin staj yerini oluşturarak öğrencilerin teorik ve pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduk" dedi.