SAMSUN (AA) - Samsun'da lise öğrencileri öğrencileri, düzenledikleri "Uçan Balon" etkinliği kapsamında, mobil bağımlılığı en aza indirmek ve cep telefonları yerine kitap okumayı artırmak amacıyla amacıyla gökyüzüne mesaj taşıyan mavi balonlar bıraktı.

İstiklal Caddesi'nde toplanan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, gözlerine siyah bant bağlayarak, bir süre ellerindeki telefonla ilgilendiler. Mavi balon ve kitap taşıyan diğer öğrencilerin alana gelmesiyle gözlerindeki siyah bandı açan öğrenciler, telefonları bırakarak kitap okumaya başladı. 

Öğrenciler, "Uyanış" adlı dans gösterisinin ardından üzerinde, "Ben kitapların zihnindeki zincirleri kıracağına inanan bir gencim. Sen ise okumak özgürlüktür hareketinin son ayağısın. Bu yazıyı okuduğuna göre özgürlük balonlarımız gözlerimizdeki karanlığı uzaklaştırıp yolculuğunu tamamlamış demektir. Sana düşen ise bu yazıyı hatıra olarak saklaman ve bu balonun ayaklar altında kalmasına ya da toprağa karışmasına izin vermeyerek, onu çöpe atmandır. Haydi, şimdi senin sıran" mesajı yazılı mavi balonları gökyüzüne gönderdiler.

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sevgi Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği, mobil bağımlılığı en aza indirmek ve cep telefonların yerine kitap okumayı artırmak amacıyla planladıklarını söyledi.

Gözlerine bağladıkları siyah bantların teknolojiyle gelen körlüğü temsil ettiğini vurgulayan Şener, "Mavi balonları uçurduktan sonra kitap okumaya başladık ve kişisel farkındalığımız arttı. Bunu anlatmaya çalıştık. Dans gösterisi de uyanışımızın dansıydı. Kitap okumayla aydınlanan bilincimizi, gelişen iletişimimizi simgeliyordu. Projeyi Samsun'un en işlek caddesinde, otobüs duraklarında ve diğer ilçelere taşımayı planlıyoruz" dedi.