Moda çoğu zaman kimin tasarladığını bile bilmediğimiz trendlerin anlamsal bütünlükte güncellenerek varlığını sürdüren popüler hareketlerdir. Bu popüler hareketleri sadece giyim tarzı olarak belirlemek moda sözcüğünün anlamını daraltmak olur. Çünkü teknolojide moda cep telefonları da denebilir, moda masa örtüsü ya da moda mobilya tasarımları da denebilir. Ancak halka inen şekliyle moda sözcüğü adeta giyim tarzıyla özdeşleşmiştir. Zaten modanın doğuşu da giyimle alakalı bir odaklanmayla gerçekleşerek yaygın bir kullanım ağına kavuşmuştur.

Popüler giyim tarzı sadece o yıla ya da mevsime ait trendin güçlü halini gösterir. Popüler hareketleri trendler yansıtırken hiç değişmeyense, modanın başka mevsimlerde de devam edeceğidir. Örneğin bu sonbahar giysilerinin yeni moda trendi koyu renkli trençkotlarsa, gelecek sonbaharda bu popüler tercih değişecektir. Fakat modanın değişmelerle varlığını değişmeden sürmesi aynı kalacaktır.

 Moda giyim nedir sorusuna verilecek belki en kestirme cevap tüketime dayalı ekonomik modelde aranmalıdır. Piyasanın bir sonraki satacağı ürüne hazırlığının ne olacağının verdiği merakta aranmalıdır. İnsanların bu sonbaharda giydiği trençkotun gelecek sonbaharda nasıl olacağını hem merak etmesi hem de şimdiden buna uymayı bilinç haline getirmesidir. Bu da bir bakıma insani dürtüdür.

Etkiye açık olmak ve bunu da samimi olarak istemek insanın doğasında vardır. Bu yüzden modaya uyulur. Aslında modaya çok da eleştirel yaklaşmamak gerekir. Sonuçta estetik kaygısının modada olmadığını söyleyemeyiz ve bir bakıma da hayatın tuzsuz görüntüsüne renk de katmaktadır. Bayan giyim için ise modaya uygun birçok güzel ürünler üretilmektedir.

Giyim evi mekânı ise modaya uygun güzel konfeksiyon tasarımları barındıran bir çeşit hem satış hem de tekstildeki sanatı merkezi konumunda yer alır.