Günümüz şirketleri daha fazla veri odaklı olmaya çalışırken, güvenilir analitik ve veri bilimi, rekabetçi kalmanın ve maliyetleri kontrol altında tutmanın önemli bir parçası haline geldi. Bu nedenle, çoğu orta ila büyük ölçekli şirketler, modeller üretmeye, sürdürmeye ve puanlamaya odaklanan kendi analitik veya veri bilimi ekiplerini veya rollerini oluşturmuştur. Bu modeller, esasen, diğer ekiplerin ve yönetimin güvendiği içgörüler veya stratejiler üretmek için ham verileri kullanan kod parçalarıdır. Çoğu analitik ve veri bilimcisi ekibi bu modelleri elle oluşturup ayarladığından, bu çalışma bir muhasebeden ziyade bir Ar-Ge alanıdır. Bu nedenle çoğu Ar-Ge ürününde olduğu gibi modellerin de olabildiğince hızlı, istikrarlı, güvenilir ve denetlenebilir bir şekilde çalıştırılmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir.

Model Fabrika, analitik ve veri bilimi ekiplerinin bir geliştirme modelinden istikrarlı, güvenilir ve denetlenebilir bir üretim modeline daha hızlı ve daha az tahmin çalışmasıyla geçmelerine yardımcı olan bir çerçevedir. Bir model fabrika, tek bir yazılım ürünü değil, önerilen bir iş akışını destekleyen bir şekilde birbirine bağlanmış birden çok yazılım ürünüdür. Çerçeve, aşağıdakileri hesaba katmak için modellere ve süreçlere kod/özellik eklemeye yönelik geçici çalışmayı ortadan kaldırmak için oluşturulmuştur:

  • Modellerin sürüm kontrolü
  • Otomatik test
  • Giriş verileri kontrolleri
  • Denetlenebilirlik
  • izleme
  • Bildirimler
  • Zamanlama

Unutmayın, UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. Kurumsal firmalardan KOBİ ve küçük işletmelere kadar her segmentten üretim firmasındaki üretim yönetimi bilgi ve tecrübesine sahip olan UnoPro, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Model Fabrika’sında yalın üretim ve sanayinin dijital dönüşümü için size özel hazırlanmış eğitim müfredatı ile önce yalınlaşmanıza ve daha sonra Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde dijitalleşmenize yardımcı olur. Hemen iletişime geçin!