BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşunun (Moodys) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin siyasi bir mütaalanın sonucu alınmış bir karar olduğunu öne sürdü.

Doğanay, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Türkiye'de yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü ile verdiği insanlık dersi sonrası ülkede yaşanan terör olayları ve ekonomik gelişmelerin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

15 Temmuz gecesi Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca kalkışılan darbe girişimi sonrası bazı dış güçlerin yıllardır PKK, DAİŞ, DHK/PC gibi taşeron terör örgütleri ile elde edemedikleri istikrarsız Türkiye özlemine kavuştukları hayaline kapıldıklarını ifade eden Doğanay, Türk milletinin Cumhurbaşkanına ve milli iradeye sahip çıkmasıyla beklemedikleri bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Doğanay, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla gelen şehit haberleri sonrası ülkede yeni bir kaos yaratılmak istendiğini dile getirerek, Türkiye üzerinde oyun oynayanların Türk insanın iman gücünü ve vatan sevgisini 'Haçlı' dan bu yana anlayamadıklarını ifade etti.

Taşeron olarak kullandıkları terör örgütlerinin Türkiye'de istedikleri siyasi kaosu yaratamaması sonrası bu sefer de ekonomik terör başladığına dikkat çeken Doğanay, şunları kaydetti:

"Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki tarihi konuşması sonrası Uluslararası Kredi değerlendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu bir anda düşürdü. Bu değerlendirmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası gelmesi manidar. Moody's'in not indirimi hayatın sonu değil, karar siyasi mütalaadır, önümüze bakıyoruz. Darbe sonrası ekonomide tehlike vardı ama Hükumetimizin aldığı tedbirler sonrası durum değişti. Bakın dün hayata geçen kredi kartı düzenlemesi de Türkiye ekonomisinin yaratılmaya çalışılan sanal kaoslara rağmen, mecrasında yürüdüğünün göstergesidir. Hükumetimizin ekonomide yapısal reformları sürecek."

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini de belirten Doğanay, bu düzenlemeyle mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırının 9 aydan 12 aya çıkarıldığını anımsattı.

Doğanay, bu sürenin, kuyumculukla ilgili harcamalarda 4, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında 6, hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde 9 ay olarak uygulanacağını sözlerine ekledi.