SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin "Multipl Skleroz (MS) Hasta Okulu Projesi'' kapsamında düzenlenen 5 günlük kampta çeşitli etkinliklerle hasta ve yakınların hastalıklarını tanıma ve mücadele yönteleri anlatıldı.

Mavi Işıklar Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen 5 günlük kampa, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun'dan 25 hasta ve hasta yakını katıldı.

Kamp süresince bu hastalığın daha iyi öğrenme olanağı bulan katılımcılar, tatil yapa imkanı da buldu.

Proje sorumlusu OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Murat Terzi, proje kapsamında MS hastalarına pilates, egzersiz, fizik tedavi, psikoterapi, rehabilitasyon ve farkındalığı artırıcı değişik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

- "Program Türkiye'de ilk"

MS hastaları ile bir araya gelip değerlendirme yaptıklarını anlatan Terzi, "MS hastalığı ile ilgili bir okul düzenledik. Program içinde hastalarımız hem hastalıklarını daha iyi öğrendiler hem de hastalıkta birlikte bundan sonra nasıl mücadele edilebilir, nasıl yaşayabileceklerinin daha çok farkına vardılar" diye konuştu.

Terzi, bu programı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "Bölge olarak başladık ancak ülkemizdeki 30 bin MS'li hastaya ulaşarak onlara da farkındalık oluşturmak istiyoruz'' dedi.