BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesinde okul inşaatında çalışan işçilerle vatandaşlar arasında gerginlik çıktı.

Alınan bilgiye göre, Benzinlik Mahallesi'ndeki bir ilkokulun inşaatında çalışan işçilerden bir grup marketten alışveriş yaptı. Bu sırada işçilerden birinin telefonunda terör örgütü PKK'nın sözde bayrağını gördüğünü iddia eden vatandaşlar ile işçiler arasında tartışma çıktı. 

Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerinden kaçan işçiler, çalıştıkları okul inşaatının yanında bulunan konteynerin üzerine çıkarak burayı ateşe verdi.

İşçiler, daha sonra inşaatın çatısına çıkarak, inşaatın yanına gelenlere kiremit attı. Belde sakinleri de işçilere taş fırlattı.

Jandarma ve polis ekiplerinin gelmesi üzerine işçiler çatıdan tavan arasına indi. Belde halkı da 8 işçinin buradan çıkartılmaması için inşaatın girişinde bulunan iskeleleri devirdi.

Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Mudurnu Kaymakamı Cihat Sönmez ve Taşkesti beldesi Belediye Başkanı Saim Çevik, okul inşaatının önünde bekleyen kalabalığı, alanı boşaltması için ikna etmeye çalıştı.

Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada, kendisinin devletin temsilcisi olarak olay yerine geldiğini ifade ederek, "Böyle bir gerginliğin olduğunu duyduk. Duyar duymaz da yola çıkarak buraya geldik. Bu üzücü hadisenin yaşanmasından dolayı ben de üzgünüm" dedi.

Anadolu'da bulunan insanların bin yıldır kardeş olarak yaşadığına dikkati çeken Baruş, "Bu kardeşliğimizi, hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir terörist bozamaz. Yüzyıllarca bu kardeşliğimizi bozmak için oyun oynayanlar var. Hala bu oyunu devam ettirenler var. Biz bunların oyununa gelirsek onların istediği manzarayı sergilemiş oluruz. Biz birbirimize düşersek emin olun buna birileri çok sevinecek. Lütfen onları sevindirmeyelim" şeklinde konuştu.

Baruş, son günlerde askere ve polise karşı artan saldırıların bu oyunun bir parçası olduğunu vurguladı.

"Biz bu oyuna gelirsek emin olun memleketimiz çok zarar görür" diyen Baruş, şu anda devletin güvenlik güçlerinin Doğuda ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok önemli bir mücadele verdiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin memleketin birliğini bozmaya çalışanlara karşı canını ortaya koyduğunu söyleyen Baruş, şöyle devam etti:

"Eğer bu memleketin ekmeğini yiyip de bu memlekete hainlik etmek isteyen varsa bunun cezasını görecektir. Devlet, birliğine karşı, milletin beraberliğine karşı bir eylem gördüğü takdirde gereken her türlü cezayı verecek. Bundan emin olun. Bu oyuna gelindiği takdirde Türkiye'nin birliği ve beraberliği yok olacak. Memleketimize yazık olur. Biz bu birliğimizi o hainlere ve ayrılıkçılara karşı bozmadığımız müddetçe bir arada olduğumuz müddetçe kimse bu vatana bir şey yapamaz."

Bölgede, inşaat işçilerinin ve kalabalığın bekleyişi sürüyor.