BOLU (AA) - Mudurnu ilçesinde kurulan Hayvan ve Emtia Panayırına getirilen develer vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

İlçede kurulan ve 4 gün sürecek olan panayırda, vatandaşlar tuhafiyeden, meyve sebzeye, mutfak eşyalarından yöresel ürünlere kadar yüzlerce farklı ürünü daha uygun fiyata alma imkanı buluyor.

Bunun yanında, panayıra çocukların eğlenmesi için bir de lunapark kurulurken, Antalya'nın Serik ilçesinden develer de getirildi.

Mudurnu panayırı için 750 kilometre yol kateden develerin sahibi Murat Akça, ilçedeki vatandaşların develere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tatil sezonunda bölgeye gelen yabancı turistlerin develere gösterdiği ilgi sayesinde yaz sezonunda çok güzel para kazandıklarını söyleyen Akça, sonbahar döneminde ise Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kurulan panayırları develeri ile birlikte ziyaret ettiklerini ifade etti.

Akça, 'Mudurnu'da panayır var' dediler. Herkes deveye binmek istiyor. Bu develer 10 ve 15 yaşlarındalar ve çok uysal hayvanlardır. Saldırgan değildirler. Her yıl bir yavru yaparlar." diye konuştu.

Develere binmek isteyenleri ilçede bulunan bir okulun bahçesinde deve ile gezdirdiklerini ifade eden Akça, "Okul bahçesinde ve çevresinde 10 lira karşılığında tur atıyoruz. Develerin oturuş ve kalkışları izlenerek herkes mutlu oluyor." dedi.