Muğla'nın çok sayıdaki güzel koyu içerisinden, en güzel ve sakin olanlarının bir listesini hazırlayarak seçim yapmanızı kolaylaştırmak istedik.

Muğla'da Denize Girebileceğiniz en Güzel ve Sakin 10 Koy

  • Kabak Koyu Fethiye

Kabak koyu aslında çok uzun yıllardan beri bilinse de eskiden daha ziyade hippi gençlerin takıldıkları, Fethiye'ye bağlı ve konumu sebebiyle karadan ulaşımı oldukça zorlu olan ve bu sebepten ötürü de neredeyse bakir kalmış bir koy idi ancak internetin gelişmesi, özellikle de Instagramın etkisiyle olsa gerek son yıllarda daha bilinir ve popüler oldu, koy çevresine ve yakınlarına oteller, pansiyonlar v.b. konaklama merkezleri yapıldı ancak yine de hala bu haliyle dahi, Fethiye'nin dolayısıyla da Muğla'nın belki de en güzel koyu. Zaten Fethiye ve Ölüdeniz çevresi koyları ve plajları açısından oldukça zengin ve cezbedici bir bölge. Fethiye'nin en iyi plajları ve koylarını daha detaylı incelemek için https://neredekalinir.com/fethiye-plajlari-ve-koylari/ adresindeki siteye bakabilirsiniz.

  • Palamutbükü Koyu Datça

Aslında bir koy değil de bük olduğundan ve adında da bük kelimesi geçtiğinden, daha çok Palamutbükü plajı olarak anılan Datça yarımadasının bu muhteşem koyu Ege denizinin sularının yavaştan ısınmaya başladığı, son derece sakin ve ılık olduğu kadar pırıl pırıl ve berrak sulara sahip koyudur.

palamutbükü'nün incisi olarak sayılan Akvaryum Koyu ise adından da anlaşılabileceği gibi, su altındaki deniz canlılığı çeşitliliği ve cam gibi suları ile ünlü, kum plajlı ve denizi nispeten daha serin olan bir denizidir. Buraya ulaşım için yayan yol gelinmesi gerektiği için, insan seli ile bozulmamış, nispeten bakir kalmış ve Muğla'nın en sessiz koylarından biridir. Oldukça güzel ve sakin bir koy olduğundan Datça tekne turlarının da uğrak noktalarından biridir.

  • Katrancı Koyu

Katrancı koyu, Muğla'nın yine Fethiye ilçesine bağlı ve Fethiye merkezden ortalama 20 km kadar uzaklıkta, oldukça geniş bir plaja sahip ve kampçıların uğrak noktası haline gelmiş, günübirlikçilerin çok tercih etmememeleri sebebiyle de temiz kalmayı başarabilmiş, sakin ve dingin koylarından bir tanesi. Günlüklü koyu isimleri ile de duymak mümkün.  Kapalı bir koy olduğu için suları da son derece dalgasız ve çocuklar için uygundur. Katrancı koyunda tesis bulunmakta ve son derece kaliteli hizmet vermektedir.

  • İnlice Koyu

Mavi ile yeşilin buluştuğu bir nokta olan İnlice Koyu ile ilgili en güzel şey belki de halk plajı olması. Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Göcek bölgesine ait bir koy olan İnlice plajı kumluk ve geniş bir plaj. Koyun çevresindeki dağ taş yeşillikler ile örtülü olduğu için turkuaz sularına yeşil renkler düşüyor. Su çok berrak ve deniz çok güzel ancak ara ara aniden derinleşebildiği için çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyen kişilerin ekstradan dikkatli olmaları gerekiyor.
İnlice koyuna ait halk plajında belediyenin hem plaja gelenler ve yüzmek isteyenler için tesis ettiği şemsiyeler şezlonglar v.s. hem de piknikçiler için tesis etmiş olduğu masalar bulunuyor. 

  • Ölüdeniz Fethiye

Ölüdeniz aslında koy denilemeyecek kadar geniş bir açıklığa yayılmış, kmlerce devam eden birbirinden güzel kumsallara sahip bir Muğla denizi ancak bu listede yer vermeden geçemeyecektik zira hem sularının temizliği, hem berraklığı, hem denizin ısısı, rengi hem de efsanevi hikayesiyle, dünyanın en güzel 3 koyundan biri olmaya aday bir denizden bahsediyoruz. Muğla'nın açık ara farkla en güzel koyu olduğunu söylemek de yanlış olmaz ama en sakini mi o kısmı biraz tartışılır.

  • Akyarlar Koyu Bodrum

Bodrum yarımadasının güneybatı ucunda bulunan Akyarlar semti, Kos adasının hemen karşısında bulunan Akyarlar koyuna sahip. Bodrum'un bir ucu olduğu için tatilciler tarafından nispeten daha az tercih ediliyor. Üstelik Akyarlar koyundaki plajlar ve beach clublar da oldukça pahalı açıkçası. Bu açıdan bu bir avantaja dönerek, Akyarlar koyunun Muğla'nın sakin koylarından biri olması manasına geliyor. Akyarlar koyunun sularının altına kaynak suları karıştığından, suyun üstü sıcakken, altı son derece soğuk olabiliyor ama oldukça geç derinleştiğini ve çocuklar için son derece uygun olduğunu söylemeden de geçmeyelim.

  • Bitez Koyu Bodrum

Çökertme türküsünün baş mekanı Bitez, Bodrum'un bir ilçesi ve Bitez koyu ise, Muğla'nın ikinci en uzun kumsalına sahip koyu. Denizi genelde sıcak ve sakin olmasına rağmen, biraz daha açıklara doğru rüzgarlı olması sebebiyle bazı su sporlarını yapmak için de uygun yerlerden bir tanesi. Yahşi bölgesi de Bitez koyuna bağlı ve nispeten daha kolay ulaşılabilen bir plaja sahip. Bitez'in denizi çok güzel ama sükunet arıyorsanız, bayram dönemleri uzak durmalısınız.

  • Ekincik Koyu

Marmaris-Göcek arasındaki Köyceğiz ilçesine bağlı Ekincik koyu ise eskiden sadece tekneler ile ulaşılabilen ama daha sonrasında karayolu ile bağlandıktan sonra bakirliğini kaybetmiş olan bir koy ama yine de nispeten az bilinmesi sebebiyle, sezonun bayram seyran dışındaki dönemlerinde son derece sakin ve güzel. 

  • Hisarönü Koyu

Eskiden Rumların yaşadığı ve her nedense bölgeye pek çok hastane inşaa ettikleri Hisarönü koyu ise Marmaris'in en güzel koylarından biri olarak, Muğla'nın sakin koyları arasındaki yerini alıyor. Havasının ve suyunun astım hastalarına iyi geldiği düşünülüyor.

  • Gemile Koyu

Gemile koyu, içerisinde tesis bulunan ve giriş ücreti olan bir koy ancak giriş ücreti her ne kadar çok pahalı değilse de, şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz, biraz daha yüksek maliyetlerle karşılaşmanız olası. Ancak Fethiye'nin turkuaz suları ile ünlü Gemile Koyu, ücretlerine rağmen, Muğla'nın en güzel ve en huzurlu, sakin koylarından bir tanesi..