Zonguldak’ta tek ayağı tümör sebebiyle kesilen muhabbet kuşu, diğer ayağı ile hayata tutundu.
Zonguldak’ta yaşayan bir aile, besledikleri muhabbet kuşunda şişlik fark edince veteriner hekime başvurdu. Muhabbet kuşuna ilk müdahaleyi yapan veteriner hekimler, tedaviyi tamamladılar. Ancak kuşun sahibi 1 hafta sonra şişliğin daha da arttığını söyleyince operasyon başladı.
Kuşun ayağının üst kısmında büyük bir tümör tespit eden veteriner hekim Önder Alkan, “Muhabbet kuşu bize yaklaşık 1 hafta önce geldi. Ayağında şişlik şikayetiyle geldi. Biz muayene ettik. Şişlik olarak algıladık. Tedavi yapıp gönderdik. Daha sonra kuş ayağında biraz fazla şişle geldi. Röntgen çekilip değerlendirmemiz gerektiğini hasta sahibine söyledik. Ayağın üst kısmında büyük bir tümör tespit ettik. Amputasyon yapılarak iyileşebileceğini hasta sahibine söyledik. Onayı aldıktan sonra operasyon yaptık. Hayvanın bacağını ampute ettik. Bacağını aldık. Operasyon bittikten sonra tedavisini tamamladık” diye konuştu.
Tekrar kontrole gelen muhabbet kuşunun normal hayatına döndüğünü söyleyen Alkan, “Hayvan tekrar kontrole geldi. Kuş hasta olmadan önce konuşuyordu. Hasta olduktan sonra o stresle bir 10-15 gün tümörden dolayı sıkıntılı hale geldi. Ameliyattan bir hafta sonra tekrar konuşmaya başladı. Hasta sahipleri bundan memnun oldular. Tek bacakla tırmanma yapabiliyor. Yürüyebiliyor hayatını idame ettirebiliyor” dedi.
(İHA)