TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından oluşturulan WhatsApp grubu sayesinde muhtarlarla daha kolay iletişim sağlanarak sorunların kısa sürede çözülmesi hedefleniyor.

Turhal Belediyesince bir süre önce oluşturulan WhatsApp grubuna belediye başkanı, 3 başkan yardımcısı, birim müdürleri ve 30 mahalle muhtarı dahil edildi. Mahalle muhtarları, mahallelerindeki sorunlarını buradan bildirerek ilgili müdürlükler gruptan sorunun alındığını ve sorunun çözülmesinin ardından gruptan sorunun giderildiğini bildiriyor. Belediye Beyaz Masa bölümünde bir de Muhtarlık Müdürlüğü kuruldu.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarların mahallerindeki sorunların birinci derecede muhatabı olduğunu söyledi.

Muhtarların mahallerini kendilerinden iyi tanıdıklarını dile getiren Bekler, mahalle sakinlerinin de sorunlarını belediye yetkililerinden önce muhtarları söylediklerini kaydetti. Bu nedenle Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduklarını bildiren Bekler, "Muhtarlarımız, Muhtarlıklar Müdürlüğünde kendilerine tahsis edilmiş görevlinin yanına geldiklerinde direkt muhatap bulabiliyorlar. Buradaki personel, sadece muhtarların sorunları ile ilgilenmesi amacıyla görevlendirildi" dedi.

Kurdukları Beyaz Masa'ya bütün şikayetleri geldiğini anlatan Bekler, şöyle devam etti:

"Muhtarların mahalleleri ile ilgili dilek ve şikayetlerine öncelik verilerek sorunlar çözüme kavuşturulacak. Bununla da yetinmedik. 30 mahalle muhtarımız, 3 başkan yardımcımız, 15 birim müdürümüz ve belediye başkanı olarak benim olduğum WhatsApp grubu oluşturduk. Muhtarlarımız, mahallelerindeki sorunları buradan paylaşıyor. Gerekirse fotoğraf da çekip paylaşıyor, tüm mahalle muhtarlarımız ve bizler buradan görüyoruz. Belediyemizde Muhtarlıklar Müdürlüğünün yanı sıra WhatsApp grubu da oluşturulması, muhtarlarımıza verdiğimiz değeri gösteriyor."

- "24 saat muhtarlarla diyalog halindeyiz"

Bekler, grupta istek ve şikayetlerin görülür görülmez değerlendirmeye alınarak çözüm ürettiklerine dikkati çekerek, "İlgili birim müdürümüz aynı gruptan hemen cevap yazıyor ya da çözüme kavuşturacakları takvimi bildiriyor. Sorun çözüldüğünde de yine paylaşılıyor. Oluşturduğumuz grupla sorunlardan kaçmadığımızı gösteriyoruz. Sorunlardan kaçacak olsaydık muhtarlarımız için böyle bir birim oluşturmaz, müdürlük kurmazdık. Şu anda 24 saat şikayet, dilek temennileri alan bir Beyaz Masa'mız mevcut. 24 saat muhtarlarla diyalog halinde olduğumuz bir de WhatsApp gurubumuz, ayrıca Muhtarlıklar Müdürlüğümüz var" diye konuştu.

Muhtarların uygulamadan son derece memnun olduğunu dile getiren Bekler, "Muhtarların dilekçeleri siyah beyaz değil, renkli çıktıyla müdürlüklere gidiyor. Bu dilekçelere öncelik verildiği için çok büyük bir memnuniyet oluştu. Belediyeye bile gelmesine gerek kalmadan mahallesindeki çukur ya da bir sorun veya şikayeti bize ulaştırıp cevap alıyor olmaları muhtarlarımızı memnun ediyor. Buradaki tek sorun, bazı muhtarlarımızın akıllı cep telefonu kullanmıyor olması veya telefonunda internet bulunmaması" ifadelerini kullandı.

- Yoldaki çukurlar WhatsApp grubundan bildirildi

Müftü Mahallesi Muhtarı Murat Beşinci de uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, "Mahallemizdeki problemleri bu uygulama sayesinde hızlı şekilde belediyeye iletip hemen çözüm üretebiliyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin sorunlarını hızlı şekilde çözülmesi, mahalle sakinlerini de memnun ediyor" dedi.

Birkaç gün önce mahalledeki yolda çukurlar oluştuğunu görünce hemen WhatsApp grubundan bildirdiğini anlatarak, sorunun kısa sürede giderildiğini kaydetti.