ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, muhtarların sosyal medya üzerinden konum bildirmemelerini istedi.

Tufan, İlçe Müftülük Toplantı Salonu'nda köy muhtarlarının katıldığı, "Komşu Koruma Projesi" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında sosyal medya üzerinden yapılan konum bildirme paylaşımlarının hırsızlık olaylarına neden olabileceğini belirterek muhtarların duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Tufan, konuşmasında şunları söyledi:

"Görüyoruz, çoğu köy muhtarımız akıllı telefon kullanıyor. Buraya yazarken, "tatildeyim, uzun zaman Antalya'da kalacağım", "şuraya gittim", "buraya gittim" diye konum bildirenler oluyor. Bu şekilde konum bildiriyorsam eşim ve çocuklarımla gitmişimdir muhtemelen gittiğim yere. Örnek olarak veriyorum, köyün içerisinden veya çevre köylerden birisi ise bir bakacak Gökhan Tufan paylaşmış, fotoğraflar da var. Nereye gitti? Antalya'ya gitti, Antalya'dan burası 10 saat. Çok rahat şekilde bu ev soyulabilir. Sosyal medyadan bu tür paylaşımları yapmayın diye tavsiye ediyoruz"

Geçtiğimiz yıl, 144 hırsızlık olayının il genelinde meydana geldiğini belirten Tufan, sunum eşliğinde projenin tanıtımını yaptı, muhtarların sorunlarını ve önerilerini dinledi.