ORDU (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarların Endülüs ziyaretine ilişkin, "Bu ziyaret muhtarlarımıza verilen önemin bir ifadesidir." dedi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İçişleri Bakanlığınca Türkiye'den 50 muhtarın İspanya'nın Endülüs bölgesine gönderildiğini anımsattı.

Yurt dışı gezisine Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon'dan muhtarların katıldığını belirten Akdeniz, ilk kafilenin İspanya'ya giderek ziyaretlerde bulunduğunu anımsattı.

Akdeniz, gezinin, muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için organize edildiğini dile getirerek, "Bu ilk oldu. Bundan sonra da benzer gezilerin devam etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Muhtarların geziden dolayı çok mutlu olduğuna işaret eden Akdeniz, şunları söyledi:

"Bu gezi sayesinde muhtarlarımız dış dünyayı da görmüş oluyor. Gittikleri ülkelerin farklı kültürleri ve medeniyetleri hakkında bilgi ediniyor. Bu gezi muhtarlarımızın adeta ufkunu açıyor. Dolayısıyla bu ziyaret muhtarlarımıza verilen önemin bir ifadesidir. Bu anlamda her daim muhtarlarımızın yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz."

Akdeniz, program kapsamında muhtarların Kurtuba Camisi, El Hamra Sarayı, eski şehir merkezi Albaicin gibi Endülüs'ün tarihi ve turistik yerlerini gezdiğini ifade ederek, bugün sona eren gezinin ardından muhtarların, köyleri ve mahallelerinde, edindikleri bilgi ve gözlemlerini seçmenlerine aktaracağını sözlerine ekledi.