AMASYA (AA) - Amasya'nın Suluova ilçesinde bir muhtar, yerel seçimlere kadar kalan süredeki muhtarlık maaşını hazineye bağışlama kararı aldı.

İlçede esnaflık da yapan Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Yaşar Sandayak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan ekonomik krizlere karşı vatandaş olarak sorumluluk almak istediğini söyledi.

Türkiye'ye dış güçler tarafından yapılan ekonomik baskılar nedeniyle yerel seçimlere kadar kalan sürede muhtarlık maaşının tamamını hazineye bağış olarak kabul edilmesi için kaymakamlığa dilekçe verdiğini anlatan Sandayak, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuluyor. Halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak istiyorum. Ülkemizde suni ekonomik krizlerin oluşmasına meydan vermemek, yapılan saldırılar karşısında devletimizi yalnız bırakmamak amacıyla herkesi devletinin yanında yer almak için duyarlı davranmaya davet ediyorum." dedi.

Devlet var olduğu sürede Türk milletinin ülkede huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürebileceğine işaret eden Sandayak, "Herkes devletimize sahip çıksın, bu gibi krizleri atlatalım, ülkemizde huzur içinde yaşayalım. Ülkemizin büyüyüp daha güçlü olmasını sağlayalım. Çocuklarımıza daha güçlü bir ülke bırakmak için bu sorumlukları almaktan kaçınmayalım." ifadesini kullandı.