KARABÜK (AA) - İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Recep Muhlis Gür,  "Her toplumun bir lideri vardır. Liderlik insanların havaya olan ihtiyacı gibidir" dedi.

Gür, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "Liderlik Sanatı" konferansında yaptığı konuşmada, eğitim olmadan ilerlemenin olmayacağını söyledi. 

Kitap olmadan medeniyetin kurulamayacağını belirten Gür, "Her toplumun bir lideri vardır. Liderlik insanların havaya olan ihtiyacı gibidir. Mükemmel lider olabilmek çok zordur. Bir liderin sahip olması gereken meziyetler vardır. Lider de bu vasıfların tamamına sahip olabilmek için uğraşmalıdır" diye konuştu.

İdare için ahlak ve karakter unsurlarının önemli olduğunu vurgulayan Gür, şöyle konuştu:

"Liderlik kendine hakimiyetle başlar. Dünyada en büyük servet şahsiyettir. Para ve makam sonradan gelmelidir. İnsan kendi ahlakını eğitim, disiplin ve iradeyle düzelterek iyi bir lider haline gelebilir. Bir idarecide basiret, cesaret, azim, çalışkanlık, doğru söz, dürüstlük, güvenilir olmak, sözde durmak, vefalı olmak, şefkat, merhamet, yumuşaklık, ağır başlılık, düşünceli, tedbirli, sabır, tahammül, cömertlik, alçak gönüllülük, iyi niyetli, namuslu olmak, akıl, bilgi ve tecrübe gibi vasıfların bulunması gerekir. Kindarlık, inatçılık, kıskançlık, aşırı hırslı olmak, makam hastalığı ve ortama göre fikir değiştirmek gibi özelliklerin bulunmaması gerekir."