SAMSUN (AA) - Terme ilçesi sınırlarında bulunan Muratlı Mahallesi'nde, Çarşamba ilçesine bağlanıp bağlanmamaya karar vermek amacıyla yarın halk oylaması gerçekleştirilecek.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Muratlı Mahalle Muhtarı Erol Sağlam ve ilçedeki siyasi partilerin temsilcileriyle makamında bir araya gelerek halk oylaması sürecini değerlendirdi.

Muratlı Mahallesi halkına hizmet etmeyi sevdiklerini belirten Kul, ayrılığın kimseye fayda da mutluluk da getirmeyeceğini söyledi.

Sorunları beraberce çözerek daha mutlu ve huzurlu yaşama iradesini ortaya koyabileceklerini dile getiren Kul, "Muratlı Mahallesi muhtarı ve sakinleriyle ne hizmetler ne de başka konularda herhangi bir sorun yaşadık. Bu beklenmedik talepten son dakikada haberdar olduk. Maalesef tarafımıza ne bir görüş soruldu ne de bir bilgilendirilme yapıldı. Üstelik kaymakamlığın olumsuz görüşüne rağmen süreç işletilerek halk oylaması tarihi belirlendi." dedi.

Sosyal ve ekonomik ilişkiler açısından Çarşamba'ya daha yakın olduklarının belirtildiğine işaret eden Kul, şöyle devam etti:

"Uzaklık ayrılma için bir gerekçe olamaz. Muratlı, Terme'nin bir parçası ve sadece halk oylamasına bakılarak karar almak sağlıklı olmaz. Vatandaşların tek taraflı bilgilendirmeyle karar vermesi doğru değil. Halk oylamasının ertelenmesi talebimiz reddedildi. Halk oylaması önceden belirlenen amaçlar doğrultusunda formaliteden ibaret bir sürece dönüştürülmüştür. Muhtarlarla halkla bir araya gelerek onları bilgilendirmek amacıyla toplantı yapmamızın sağlıklı ve sağduyulu karar almalarına yardımcı olacağını söyleyerek toplantı talep ettik ancak muhtarımız halk oylaması tarihinin çok yakın olduğunu bunun için yeterli zamanın olmadığını belirterek talebimizi uygun görmemiştir."

Mahallenin Çarşamba ilçesine bağlanmasının kimseye avantaj sağlamayacağını savunan Kul, "Terme, mahalleye Çarşamba'ya göre 4 veya 5 kilometre daha uzak. Uzaklık sorun ise Çınarlık ile Çarşamba arası ne kadar? Ulaşım sorun ise belediye olarak bunu çözebileceğimizi söyledim ancak anladığım kadarıyla bizim dışımızda birileri tek taraflı bilgilendirmeyle vatandaşları etkilemiş." diye konuştu.

Toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Ali Kılıç ile Terme İşadamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik de görüşlerini dile getirdi.