ARTVİN (AA) - Murgul Belediyesinde çalışan 9 taşeron firma işçisi, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Murgul Belediye binası önündeki basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Yücel Kurt, Disk Genel İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin, CHP Murgul İlçe Başkanı Mehmet Kabaloğlu, işten çıkartılan işçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının siyaset yapmak olmadığını, işin, aşın emeğin olduğu yerde siyasetin olmayacağını belirterek, "Buradan Sayın Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Çocukları ağlatmayalım. Murgullular her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalarıyla tanınır. Murgul'un birlik beraberliğini bozdurmayalım. Bu almış olduğunuz karardan geri dönün" dedi.

CHP ilçe Başkanı Mehmet Kobaloğlu ise işten çıkarılan 9 işçiye destek amacıyla toplandıklarını ifade ederek, "Çıkarılan emekçi arkadaşlarımızın herhangi bir işten kaçma veya kamu malına zarar verme, işini kötüye kullanma, hizmet geciktirme gibi herhangi bir eylemleri olmamasına rağmen sadece siyasi görüşlerinden dolayı hiç uyarılmadan işsiz bırakılıp ekmekleri ellerinden alınmıştır" diye konuştu.