Muş’ta Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından Van, Elazığ ve Bitlis illerinde gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin basın açıklaması düzenlendi.
Muş Belediye meydanında bir araya gelen STK, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce kişi tarafından PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar atıldı. Ellerine bayrak alan ve döviz açan yüzlerce kişi “Kahrolsun PKK, Kahrolsun FETÖ” sloganlarıyla terör örgütlerine tepki gösterdiler.
Burada STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Davut Aydın, “Van, Elazığ ve Bitlis’te, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden hainlere, en anlamlı cevabı vatandaşın verdiğini belirten Aydın, “15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandı.

"Kardeşi kardeşe asla düşüremeyecekler"
“Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir” diyen Aydın, “Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. FETÖ’cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye’yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz Milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır” hatırlatmasını yaptı.
Milletin mayasının esaretten değil, cesaretten geldiğini ifade eden Aydın, “Hiçbir terör örgütü ve çete, asil Milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarında sanki bugünümüzü anlatmıştır: ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ 780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar PKK ve FETÖ aleyhine sloganlar atarak sessiz bir şekilde dağıldı.
(İHA)