ZONGULDAK (AA) - İslamiyet ve Türk geleneklerinden etkilenerek Müslümanlığı seçen 16 yaşındaki Moldova uyruklu Alin Vilcu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sünnet oldu.

Annesi Tatyana Vilcu ile 2 yıldır Ankara'da yaşayan ve tanıdıkları Gür ailesinin daveti üzerine Ereğli ilçesine gelen 16 yaşındaki Alin Vilcu, özel bir hastanede sünnet ettirildi.

Ortodoks dinine mensup iken annesinin ikinci evliliğinden ötürü geldiği Türkiye'de İslamiyeti benimsediğini anlatan Vilcu, "Tanıdıklarımız olan Gür ailesi bizleri davet etti, buraya gelmeden önce zaten Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmuştum. Bana Müslümanlığın gereği olarak sünnet olmam anlatıldı, ben de seve seve kabul ettim." dedi.

Oğlunun aldığı karara saygı duyduğunu anlatan anne Tatyana Vilcu, "Oğlum bu yolu kendisi seçti. Kendi böyle istedi ve oldu. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu da Müslümanlığı seçen Alin Vilcu'nun sünnetini ücretsiz yapma kararı aldıklarını kaydederek, "Ortodoks dinine mensup Moldovalı gencimiz, kendi isteğiyle Müslümanlığı seçtiğini, bu yüzden de sünnet olmayı istediğini söyledi. Bu durumu, Yönetim Kurulu Başkanımız Alp Demir Zorlu’ya ilettik. ‘Gereken ne ise yapılsın’ dedi. Hiçbir ücret almadık. Yarım saat süren operasyon, başarılı geçti" dedi.

Ameliyatın ardından özel odaya alınan Alin Vilcu'yu annesi ve Gür Ailesi karşıladı, geçmiş olsun temennisinde bulundu.