Yapılacak olan hesaplamalarda bu zararların kimden tazmin edileceği netlik kazanacaktır.  Sizler için bu yazımızda Araç Değer Kaybı Nedir?, kaskonun değer kaybında önemi nedir ve hesaplama yapılırken nelere dikkat edilmelidir? gibi soruların yanıtlarını aktaracağız. Orijinal yedek parçalarla dahi yapılan değişimlerde ikinci el piyasasında düşüşlerin yaşanmasına neden olan hasarların tespiti için uzman sigortacınızdan destek almanız gerekecektir. Yaptığınız kazalardan sonra araçlarınızı satışa çıkarmak istediğinizde 2 yıllık süreyi doldurmadan araç değer kaybı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Kim Tarafından Ödenir?

Araçların değer kaybına uğraması durumunda bu zararı kimin ödeyeceği merak konusu olmaktadır. Buna göre olası bir kazada kusurlu olan tarafın bu kaybı karşılaması için gerekli başvuruların yapılması gerekmektedir. Pek çok etkene göre değişebilen hesaplama örnekleri ve detayları için bizleri arayabilirsiniz. E-devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz başvurular ve sorgulamalar sayesinde araçlarınızla ilgili tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını alabilirsiniz. Belirli faktörlere göre gerçekleştirilen araç değer kaybı tespiti için profesyonel hizmetleri sunan adreslerimize başvuru yapmayı ihmal etmeyin. Yapılacak olan tespit işlemlerinde;

  • Aracınızın hangi yıl üretildiği
  • Marka, model ve nitelikleri
  • Aracınızın kaç kilometrede olduğu
  • Hangi yıl trafiğe çıktığı
  • Geçmiş hasar kayıt bilgisi
  • İkinci El Piyasa Değeri göz önünde bulundurulacaktır.

Araç Değer Kaybı İçin Kasko Avantajları Nelerdir?

Aracınızı güvence altına alabilmek ve trafiğe çıktığınızda istenmeyen durumlarla karşılaşmanız halinde maddi olarak zarara uğramamak için kaskolarınızı zamanında yaptırmanız ve takip etmeniz önerilmektedir. Bu sayede uzman sigortacınızdan alacağınız hizmetlerde en güvenilir ekspertiz çalışmalarından faydalanabilirsiniz. Trafiğe çıkarken herhangi bir edişe yaşamamak ve hasar, kaza ya da hırsızlık gibi sorunları yaşamanız halinde zararlarınızın telafi edilmesini sağlayabilmek için kaskonuzu yaptırmanızı öneriyoruz. Aracınızı vurmanız neticesinde yaşayacağınız hasarlarda ödemelerinizin kaskonuzdan yapılacağını ve değerinin düşeceğini aktarmaktayız.

İlginizi Yazı: Trafik Kazası Avukatı

Araç Değer Kaybı Hesaplaması İçin Nelere Dikkat Edilir?

Kazaların ardından mağdur olan tarafta iseniz, bu durumda başvurularınızı 2 yıl içerisinde yapabilir ve araçlarınızda meydana gelen değer kaybının karşı taraftan tazmin edilmesi için harekete geçebilirsiniz. Yapılacak olan ekspertiz çalışmaları sonucunda elde edeceğiniz raporları, karşı tarafın sigorta şirketine ulaştırmanız halinde başvurularınız değerlendirilecektir. Ancak kusurlu olan tarafın Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmaması halinde hasarlarınız sürücü tarafından karşılanacaktır. Araç değer kaybı yaşanmasına rağmen karşı tarafın veya sigorta şirketinin ödemeyi kabul etmediği durumlarda ise dava açma hakkınız bulunmaktadır. Bu süreçler hakkında tüm bilgileri elde etmek ve daha bilinçli hale gelebilmek için araç değer kaybı hesaplama yaptırmalısınız.