SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'un İlkadım ilçesinde 8 yıldır restoran işleten 50 yaşındaki İsmet Özgen, müşterilerinin hediye ettiği 400'den fazla oyuncak arabayla koleksiyon sahibi oldu.

19 Mayıs Mahallesi'ndeki restoranın sahibi Özgen, AA muhabirine, çocukken hiç oyuncak arabası olmadığını belirterek, çocuklarının 2 yıl önce iş yerine 10 oyuncak araba getirdiğini söyledi.

Bunları gören müşterilerinin de kendisine oyuncak araba hediye etmeye başladığını anlatan Özgen, sayıları yüzleri bulan arabaları sergilemek için restoranda köşe oluşturduğunu dile getirdi.

Özgen, 400'ün üzerinde oyuncak arabası olduğunu kaydederek, "Yavaş yavaş daha da büyütüyoruz. Çocukluk hevesim vardı. Herkes gibi ben de arabayı çok seviyordum. Sadece evden getirdiğimiz arabalar vardı. Diğerlerini hep müşterilerimiz getirdi" diye konuştu.

Klasiklere karşı daha çok ilgisi olduğunu ifade eden Özgen, oyuncak arabaların üzerine hediye edenlerin isimlerini yazdığını anlattı.

"Ömrümüz olursa yıllar sonra gelip bakarlarsa bile burada görebilirler" diyen Özgen, şunları belirtti:

"Genelde klasik arabalar var. Çok şaşıran oluyor. Çocuklar genelde oynamak istiyor. Gidene kadar oynamaları için veriyorum, sonra alıyorum. Koleksiyonu daha da büyütmeyi düşünüyorum. Burası Anıt Park karşısında olduğu için il dışından gelenler oluyor. Türkiye'nin her yerinden gelenler oluyor. Onların da dikkatini çekiyor.

Bir yıl sonra gelip de burada arabasını görenler mutlu oluyor." 

- "Sıfır araba parası versinler, yine de vermem"

Özgen, koleksiyondan oyuncak almak isteyenlerin para teklif ettiklerine dikkati çekerek, "Sıfır araba parası versinler, yine de vermem çünkü bunlar bana hatıra. Elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz. Temizliği çok zor, her hafta temizliyoruz" ifadesini kullandı.

"Müşterilerim, beni koleksiyon sahibi yaptı. Ben de emanetlerine elimden geldiği kadar sahip çıkmaya çalışıyorum" diyen Özgen, her hafta bakımını yaptığı oyuncak arabaları renklerine ve modellerine göre dizerek sergilediğini söyledi.

İş yerinde sergilediği oyuncak arabalara bakınca mutlu olduğunu belirten Özgen, "Çocukluğumda hiç oyuncak arabam olmadı. O yüzden zaten bu kadar hevesliyim. O hevesimi büyüyünce gideriyorum" dedi.