SİNOP (AA) - Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'ta bayram tatili öncesinde konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı.

İşletmeler son hazırlıklarını yaparken, belediye ve emniyet ekipleri de yaşanacak yoğunluk nedeniyle bayram süresinde uygulanacak bir dizi ek tedbir aldı.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un özellikle yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri kentlerin başında geldiğini söyledi.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun'un ziyaretçilerin ilgisini çeken başlıca alanlar olduğuna işaret eden Kaya, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında doğal güzelliğiyle de ön plana çıkan Sinop'un bu yıl 1 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlamasının beklendiğini anlattı.

- "Son yılların en iyi sezonu olacak"

Kaya, bayram tatilinin sezon başlangıcına denk gelmesinin bir şans olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hem Ramazan Bayramı hem de havaların güzel oluşu sezonu erken açmamızı sağladı. Ziyaretçilerimizi ağırlamaya hazırız. Biz bu sene Sinop'ta son yılların en iyi sezonu olacağına inanıyoruz. Çünkü gerek son yıllardaki tanıtımlar gerekse yapılan rezervasyonlar bize bunu gösteriyor. Evet, konaklama sıkıntımız devam ediyor, çözülmesi gereken sorunlar var ancak şu an için ilk hedefimiz gelecek ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak."