SİNOP (AA) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2015 yılı araştırmalarına göre "Türkiye'nin en mutlu ve yaşam memnuniyeti en yüksek ili" olan Sinop'a, Ramazan Bayramı'nda 63 bin araç girişi olduğu belirtildi.

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden olan ve konaklama tesislerinde yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşılan Sinop'a, İl Emniyet Müdürlüğünün verilerine göre, arefe günü ve 3 günlük bayram boyunca il merkezine giriş yapan araç sayısı 63 bin olurken, 10 bin 987 aracın ise çıkış yaptığı açıklandı.

Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği kentte en fazla ziyaret edilen yerlerin başında ise Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi geldi.

13 bin metrekarelik alanı kapsayan ve 2000 yılında müzeye çevrilen tarihi cezaevini 4 günde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. Cezaevinin yanı sıra Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun ile Akliman ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri de yoğun ilgi gören yerler oldu.

- "Sinop misafirperverliğini göstermiştir"

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 40 bin olan merkez nüfusunun bayram boyunca 5-6 kat arttığına işaret etti.

Nüfusun bu kadar artması sebebiyle özellikle araç trafiği yönünden ufak sıkıntıların yaşandığını ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bu yoğunluk karşısında tabii ki zaman zaman caddeler ve sokaklar araç trafiği ile kilitlendi. Bazen vatandaşlarımızın yeme, içme mekanlarında yer bulamadığı durumlar oldu. Ama yerleşik nüfusu 40 bin olan bir il olarak Sinop'un nüfusunun bir anda 5-6 kat oranında arttığını düşündüğümüzde bu yaşananların çok normal olduğunu ve Sinop'un misafirperverliği sayesinde sıkıntıların en hafif şekliyle atlatıldığını söyleyebiliriz. Kalkınmasını büyük ölçüde turizme bağlamış Sinop'ta esnafımız ve turizm işletmecilerimiz de bu hareketlilikten dolayı büyük bir memnuniyet duymaktadırlar."