SİNOP (AA) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı il olan Sinop'ta Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatili dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan kentte özellikle sahiller ve turizm merkezleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatille beraber hava sıcaklıklarının da yükselmesinin kente gelen ziyaretçileri sahillere yönlendirdiğini söyledi.

Konaklama tesislerinde iptal edilen bazı rezervasyonlar sebebiyle küçük boşluklar kaldığını belirten Kaya, yeni geleceklere rezervasyon yapmadan gelmemeleri uyarısında bulundu.

Bayramın ikinci ve son günü yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Her bayramda olduğu gibi kentimizin özellikle turizm merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının yükselmesi sahillerin dolmasına neden oldu. Bunun yanında Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri gibi turizm merkezlerinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Konaklama tesislerimizde küçük boşluklar var. Yeni gelecek ziyaretçilerimiz rezervasyon yaparlarsa hem kendileri hem de bizler zor durumda kalmayız."

- Emniyet ek tedbirler aldı

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bayram tatili süresince uygulanmak üzere bazı ek tedbirler aldı.

Ekiplerce trafik yoğunluğunun yaşandığı şehir içi arterlerde sık sık denetim yapılıyor. Ekipler, sürücüleri sokakta park yapmamaları konusunda uyararak, otoparklara yönlendiriyor.

Ekipler ayrıca, trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla sürücülerden şehir içi alternatif yolları kullanmalarını istiyor.