ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencisi Abdullah Kepçe, 5 yıl önce hobi amaçlı başladığı keçi yetiştiriciliğinde mutluluğu bulunca çiftlik kurup köye yerleşti.

Liseyi bitirdikten sonra özel sektörde çeşitli mesleklerde çalışan 27 yaşındaki Kepçe, 2011 yılında satış temsilcisi olarak çalıştığı kozmetik firmasındaki işinden ayrılarak, biriktirdiği paranın yanı sıra arkadaşlarından aldığı borçla hobi amaçlı 12 Sanen ve Halep cinsi oğlak satın aldı.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Çomar Barajı mevkisinde dedesinden kalan yaklaşık 10 dönümlük arazide keçilerini besleyen Kepçe, bu işi sevince çiftlik kurmaya karar verdi. Beslediği keçilerin büyümesiyle sütlerini satmaya başlayan Kepçe, talebin artması üzerine yeni keçiler aldı.

Keçi yetiştiriciliği üzerine araştırmalar yapan ve tecrübesi bulunan kişilerden yardım alan Kepçe, 5 yılın sonunda 150 keçinin yanı sıra onlarca tavuk ve kazı bulunan bir çiftlik sahibi oldu.

Kepçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında biriktirdiği 2 bin lira ve arkadaşlarından aldığı 400 lira borç ile 12 oğlak satın aldığını söyledi. Hobi olarak keçi yetiştirmeye başladığını, keçilerin süt vermesiyle para kazandığını belirten Kepçe, yavaş yavaş işinin büyüdüğünü anlattı.

Bugün çiftliğinde 150 keçi bulunduğunu bildiren Kepçe, ayrıca 100'e yakın tavuk ve kaz da beslediğini dile getirdi.

Her gün saat 06.00'da keçileri otlatmaya çıkardığını anlatan Kepçe, "Daha sonra ahırda bakımlarını yapıp yemlerini veriyorum. Kendi imkanlarımla kurduğum bölümde süt sağımını yapıyorum. Bunun yanı sıra 100'e yakın tavuk ve kazım var. Onları da besliyorum. Tüm bu işleri her gün tek başıma yapıyorum." dedi.

Günde elde ettiği 80 litre sütün büyük bölümünü sattığını, kalan kısmını da peynir yaptığına işaret eden Kepçe, keçilerin gübresini de satarak kazanç sağladığını söyledi.

Günde yaklaşık 250 lira kazandığına dikkati çeken Kepçe, "Sabit müşterilerim var. Her gün taze süt ve peyniri adreslerine teslim ediyorum. Beslediğim tavuklar da en az keçi sütü kadar ilgi görüyor. Doğal köy yumurtasının değerini bilen insan çok fazla. Pek çok müşterim çiftliğime gelerek yumurtasını satın alıyor." diye konuştu.

Kepçe, işini severek yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hayvancılık yapmaktaki birinci önceliğim huzur bulup mutlu olmaktı. Bu nedenle oğlak satın alıp hobi amaçlı başlamıştım. Çok şükür mutluluğu da huzuru da fazlasıyla yaşıyorum. Ardından emeğimizin karşılığı olan para kazanma da gelince, ben daha ne isteyim ki... Aslında kendime çalışıyorum demek istemiyorum. Fiili olarak çalışıyorum ama 2011'den beri kendimi tatilde gibi hissediyorum. Sanki bir mutluluk çemberinin içindeyim ve gönlümün istediği tarafa koşuyorum. Üstelik bir de kendi işimin patronuyum. Keçilerim, kazlarım, tavuklarım, kediler ve köpeklerimle bir aile gibiyiz. İşimi daha da büyütüp geliştirerek burada birkaç kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyorum."

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde de üniversite eğitimine devam ettiğini dile getiren Kepçe, işlerinin yoğunluğundan dolayı bu dönem eğitimine ara vermek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.