Fenerbahçe-Galatasaray maçında muz sallayan görüntüleri ile gündeme gelen Fenerbahçeli taraftardan açıklama geldi. Olayla ilgili Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' adlı programa önce tele-röportaj veren ardından da telefonla bağlanan Fenerbahçeli o taraftar şunları söyledi:

''Stada erken girdim. Sahada Galatasaray kalecisi Muslera ile onu çalıştıran yardımcı antrenör dışında ne Galatasaraylı ne de Fenerbaheçli hiçbir futbolcu yoktu. Tribünde yanımdaki bir ağabey bana ''Muz yer misin?'' dedi. Ben de, ''Yerim'' dedim. O sırada da Muslera aleyhine tezahüratlar yapılıyordu. Yardımcı antrenör de topu bize vurur gibi yaptı sandım. Ben de o atmosferden etkilendim. Tezahürata katılıp, gel gel diye hareket yaptım. Tellerin üstünde elimde muzla olmam hayatımın en büyük hatası. O fotoğrafta o zaman çekilmiştir.

İnanılmaz şekilde huzursuzum. Ben iyi bir Fenerbahçeliyim ama ırkçılık yapacak kadar da şerefsiz bir adam değilim. Bugün ben Drogba ve Eboue'ye ırkçılık yapmışım gibi gösteriliyorum. Böyle birşey olamaz. Benim dünya görüşüme ters bir kere. Ben hayatım boyunca ırkçılığa karşı çıkmış, bunun için mücadele etmiş birisiyim.

Drogba'dan, Eboue'den bin kere özür diliyorum. Onlarda Eboue varsa bizde Sow var. Onlarda Drogba varsa bize Webo var. Yani ben böyle bir şerefsizliği nasıl yaparım? Eğer ben Eboue veya Drogba sahadayken o muzu göstermişsem veya da o muz atmışsam ben intihar etmezsem adam değilim.

Bugün sinir krizleri geçiriyorum. Ben böyle bir insan değilim. Drogba'yı yıllardır izliyorum, hayranıyım. Drogba'nın boynuna sarılıp özür dilemek isterim.Yeniden söylüyorum. Muslera dışında hiçbir futbolcu sahada yoktu. Bütün bunlar kameralarda mevcut.

Böyle yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için bütün Galatasaray camiasından, kulübümden, başkandan, Aykut Kocaman'dan, futbolculardan, Fenerbahçeli taraftarlardan özür diliyorum.''